måndag 6 februari 2012

One done, two more to go!

Så var första provet avklarat och också den första uppsatsen för veckan inlämnad. Imorgon blir det ytterligare inlämning av en till uppsats och sedan en massa, massa, massa plugg inför proven på onsdag och torsdag. Pretty much så ser mitt liv ut just nu. Icke att förglömma är labrapporten som också ska in i fysik samma dag som provet är, man måste ju bara älska den planeringen!

Förutom skolan så är livet ändå rätt så chill. Det var faktiskt lite varmare imorse än förra veckan och jag fick mig ett gott skratt när jag gick till skolan. Bokstavligen svischade förbi alla engelska skolbarn  som hade väldans problem med att gå i snöslasket. Det bästa var ändå en tjej som hade ballerina skor och gick i snigeltakt för att inte halka på blöt snö som sprutade iväg så fort du satt foten på den. Ni vet ju hur slask är, finns inte så mycket att halka på.

På nyheterna imorse pratade de om varför Heathrow inte kan klara sig när snö kommer utan att det blir totalt kaos, vilket det blev denna gång med. Tv-ankaret tog då upp att det blir kaos i England när 5 cm snö kommer medan vi i Skandinavien lyckas få allt att fungera ändå, tänk inte på SJ nu, trots att vi har betydligt mycket mer snö. Svaret blev att Heathrow har ett så fullt schema att det inte finns några luckor för förseningar. Så om ett plan blir försenat från startbanan så blir det en domino-effekt. Min slutsats av detta är att man kanske borde ta och bygga ut Heathrow med tanke på hur länge man måste stå i kö med planet innan man ens lyfter eller för att inte nämna hur många minuter du måste cirkla i luften innan du får landa. Men det verkar ju inte vara jätteprioriterat....det kommer ju inte bara komma ännu mer folk hit till OS i sommar om man säger så... xD

Dagens chock idag var när jag lyssnade på radion och helt plötsligt börjar någon pratat på klar svenska och säga ord som; blötsnö, nysnö, torrsnö osv. Hoppade till riktigt ordentligt och trodde jag fått in fel kanal där innan engelskan kom tillbaka. Tydligen så har vi i svenskan 56 ord för ordet snö. Alltid lär man säg något nytt. ^^

Ni får ursäkta detta långa inlägg men hade mycket intressant, ointressant, att skriva idag tydligen. Gottgör er med lite bilder från dagen då vi var vid Tower Bridge. Låt inte solskenet lura er, det var iskallt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar